Persoonlijk

GZ-psycholoog Renie Bahlmann

Renie Bahlmann

Mijn naam is Renie Bahlmann. Ik woon en werk met veel plezier in Groningen-stad.

In 1998 ben ik afgestudeerd in klinische- en ontwikkelingspyschologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. In die tijd heb ik ook de Individualpsychologie van Alfred Adler en het thema bemoediging leren kennen.

Toen ik afstudeerde in psychologie, was ik ondertussen ook bemoedigingstrainer geworden en later ook individualpsychologisch coach en counselor. Een paar jaar geleden heb ik ook de opgeleiding tot GZ-psycholoog afgerond.

Als BIG-geregistreerd GZ-psycholoog ben ik ook aangesloten bij de vakverenigingen NVGzP en NVPA.

Moed

Moed is mijn favoriete thema! Eigenlijk is dat het enige dat je nodig hebt in het leven. Je kunt nog zo veel kunnen of weten, maar als je de moed niet hebt om in actie te komen, dan levert het je niets op.

Moed is een geboorterecht, we krijgen het als kind gratis mee. Kinderen zijn heel moedig. De hele dag bewegen ze zich in een omgeving die ze niet volledig snappen, die ze niet goed kunnen beïnvloeden en toch blijven ze proberen en ontdekken en leren.

Deze moed raken we echter vaak kwijt. Meestal begint het doordat anderen ons vergelijken en we daardoor het idee krijgen niet goed genoeg te zijn, dat we minder zijn, of er niet bij horen omdat we niet aan bepaalde criteria voldoen.

Om er dan toch bij te horen, wringen we ons vaak in allerlei bochten. We zeggen ja, terwijl we nee voelen of andersom. We zwijgen, passen ons aan, doen ons beter voor dan we zijn, worden perfectionistisch en controlerend of we geven het op en laten het erbij zitten. Plezier en energie gaan zo snel verloren.

Ook voor mij geldt dat

Omdat ik als kind een beetje stotterde ken ik dat gevoel zelf maar al te goed. Door bemoediging en dus zelf moediger te worden heb ik geleerd om mijn eigen weg te gaan en mijn mond open te doen, met of zonder gestotter, dat is eigenlijk niet belangrijk.

Het is belangrijk dat je bijdraagt, meedoet, je kwaliteiten ontwikkelt. Daar gaat het om. Inmiddels volg ik parttime een kleinkunst opleiding en sta ik zelfs met plezier (en met bonkend hart) op het podium.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.


Renie Bahlmann

Neem contact op


groningen-psycholoog
Ervaringen van cliënten
Renie heeft me veel inzichten gegeven in mijzelf op een hele prettige en overzichtelijke manier. >> Lees verder...
Psycholoog Groningen
wordt gewaardeerd met 4.6 uit 5 sterren op basis van 5 reviews
Psycholoog Groningen
Kochstraat 1-4
9728 KA Groningen
Route naar mijn praktijk
Top