Relatietherapie Groningen

relatietherapie-psycholoog

Relatietherapie Groningen

Hebben jullie relatieproblemen en zijn jullie op zoek naar een relatietherapeut in Groningen?

Niets is zo ingewikkeld als samenleven met een ander mens op een zeer beperkt aantal vierkante meters! Gelukkig gaat het vaak goed en zorgt de wederzijdse respect en genegenheid ervoor dat er wordt gepraat en dat jullie met elkaar in contact blijven.

Toch kan het ook gebeuren dat het allemaal niet zo soepel verloopt. Soms zijn er persoonlijke zaken die van invloed zijn op jullie relatie. Soms is er een verschil van mening waar jullie niet uitkomen.

Soms zijn er verschillen in wensen en behoeftes waar je je niet zo van bewust bent. Soms is iets voor jou heel vanzelfsprekend en logisch en lijkt de ander dat maar niet zo te kunnen zien. Hoe kan dat toch?!

We hebben onze eigen beleving

We hebben allemaal onze eigen beleving van de wereld. Onze opvoeding, onze ervaringen zorgen voor een heel eigen manier van kijken naar de wereld. Vaak ben je je hier niet zo van bewust omdat het “gewoon” is en “normaal”. Vaak realiseren we niet dat wat voor ons normaal of gewoon is voor een ander helemaal niet normaal hoeft te zijn, laat staan gewoon!

Zo kunnen er eenvoudig misverstanden ontstaan. De een zegt: “Laten we op vakantie gaan!” en ziet in gedachten zonnige oorden met palmbomen en cocktails. De ander zegt: “Ja, goed idee!” en ziet zich in gedachten van een zwarte piste af skiën of snowboarden.

Elkaar leren kennen

Elkaar leren kennen en interesse blijven houden is essentieel in een relatie. Maar dat is niet altijd makkelijk. En al helemaal niet als er emoties in het spel komen.

Komen jullie er samen niet meer uit? Jullie kunnen bij mij terecht voor relatietherapie en huwelijkstherapie.

Relatietherapie, alleen en samen

Een relatie bestaat altijd uit twee personen. Maar net zoals een in staat is om de relatie te ontwrichten, zo is ook een genoeg om de relatie ten gunste te beïnvloeden. Het is dus niet noodzakelijk dat je partner mee komt als deze dat niet wil.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

Neem gerust even contact met mij op.


Relatietherapie in Groningen

Relatietherapie Groningen >>


Aangesloten bij:

Therapiepsycholoog.com Relatietherapeuten.net
Top